סופגניות אפויות-טעים ו.. (לא בריא, פחות מזיק :))
-
700 ג’ קמח (5 כוסות)
חצי שקית שמרים טריים
חצי שקית משפר אפייה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
3 חלמונים
80 ג’ חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
כוס ורבע חלב פושר
כפית תמצית וניל80 ג’ חמאה מומסת בנוסף
אופ ההכנה:
-
לעבד את המצרכים לבצק רך וקצת דביק, לשמן קערה ולהתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את הנפח.
-
לקמח את משטח העבודה ללוש מעט את הבצק.
-
ליצור כדורים להתפיח כ 30 – 40 דקות להבריש את הכדורים בשמן.
-
לחמם תנור ל 190 מעלות לאפות כ 12 דקות, כשהסופגניות מתחילות להזהיב להבריש בחמאה מומסת, להחזיר לתנור ולאפות עד שהסופגניות מזהיבות – משחימות להבריש אותן בחמאה מומסת פעם נוספת ולכסות עם מגבת נקייה 10 דקות.
-
למלא בריבה ולבזוק א. סוכר בנדיבות
חנוכה שמח מלא ניסים!!!
-