שר התקשורת יועז הנדל במלחמה מול ועדת הרבנים
-
שר התקשורת יוזם: מספר כשר יוכל להתנייד ברגע למכשיר לא כשר
על פי הדיווח של העיתונאי עופר חדד ב'חדשות 12'
שר התקשורת יועז הנדל החליט לצאת במיזם, לפיו, מספר כשר עם קידומת מיוחדת יוכל להתנייד ברגע למכשיר לא כשר.
דהיינו: כל אדם יוכל להחזיק מכשיר שאיננו כשר עם מספר טלפון כשר.מדובר בהכרזת מלחמה לכל דבר בוועדת הרבנים לענייני תקשורת במגזר החרדי אשר עד עתה ניהלה את הקווים
זאת בנוסף לתכניות שלו בנוגע לחסימות הקווים שבהם הוא ביצע כבר שנויים שלא יוכלו לחסום מספרים של חברות ממשלתיות
והצהרה שלו שזו רק התחלה והוא מתכונן להילחם עם ועדת הרבנים עד להסרת החסימות כלילעמדתי בנוגע לממשלה ידועה ואין אחד שחושב שהממשלה טובה לישראל אבל עדין כשיש משהו טוב חייבים לפרגן בדיוק כמו שתוקפים -
@יענקי02 אמר בשר התקשורת יועז הנדל במלחמה מול ועדת הרבנים:
עמדתי בנוגע לממשלה ידועה ואין אחד שחושב שהממשלה טובה לישראל אבל עדין כשיש משהו טוב חייבים לפרגן בדיוק כמו שתוקפים
למה אתה חושב שזה משהו טוב?
ולא שאני בעד וועדת הרבנים, רק ספציפית בנושא הזה אני חושב שהם כן צודקים -
@יש-לו-מנה אמר בשר התקשורת יועז הנדל במלחמה מול ועדת הרבנים:
ולא שאני בעד וועדת הרבנים, רק ספציפית בנושא הזה אני חושב שהם כן צודקים
בדיוק מה שגם אני באתי לומר ל @יענקי02
-
@יענקי02
מצוין חשוב לעשות לזה סוף לכל החסימות ללא קשר ופשר... -
@יענקי02 ועדת הרבנים רשעים ארורים
נשלט ע"י עסקנים אוהבי בצע ושליטה
והגיע הזמן לטפל בהם אבל מהשלטון לא יצא כלום כי כולו רע
וכל עוד שאין תחליף תועלת הציבור שזה יישאר
אבל ברור שככל שהם מנצלים את כוחם בסוף זה התפוצץ להם בפרצוף -
@יש-לו-מנה @בנברקי
הנה יש אנשים שעונים בשבילי פשוט תקראו -
@יענקי02
יכול להיות שהם רשעים עז צריך להחליף אותם לא לפרק
ורק תזכרו שזה פרום חרדי -
@דוד-0 אמר בשר התקשורת יועז הנדל במלחמה מול ועדת הרבנים:
@יענקי02
יכול להיות שהם רשעים עז צריך להחליף אותם לא לפרק
ורק תזכרו שזה פרום חרדיאני חושב שאתה לא יודע מהו חרדי מה שבטוח לא אחד שמקבל כל אחד שמנסה להשתלט עליו
-
זה נכון שיש הרבה מה לומר על הועדה לענייני תקשורת...
וזה נכון שלא חייבים להסכים איתם בהפגנות נגד חנויות הסלולר ובשאר הדרכים שלהם
ויש עוד הרבה מה להוסיף, נכון!
אבל, כשמגיע שר תקשורת (שחבר בממשלה שמנסה בכל דרך לפגוע בציבור החרדי!) בהתרסה וחושב שהוא זה שידאג לציבור שלנו ללא תיאום והסכמה עם רבנים ומחליט לשנות ע"פ דעתו את מערך הפיקוח הסלולר זה חמור מאד או במילים אחרות מגלה שבוונות שלו לא כלכך טהורות ואמיתיות...
אם באמת הוא כ"כ דואג לציבור החרדי מוטב שילחם נגד גזירת המעונות והעלאת המיסים ושאר הגזיררות שהממשלה שהוא חלק ממנה גוזרים על הציבור החרדי...... -
אני אגיב בקצרה אני מבין את הצעירים שרוצים לטלפן לסקופים וכדו והקו חסום להם יש דרכים לעקוף את החסימה בקלות רבה..
אבל חייב לומר שהוועדה הצילה את הציבור החרדי עם הטלפון הכשר ואכמ"ל -
@צוריאל אמר בשר התקשורת יועז הנדל במלחמה מול ועדת הרבנים:
אני אגיב בקצרה אני מבין את הצעירים שרוצים לטלפן לסקופים וכדו והקו חסום להם יש דרכים לעקוף את החסימה בקלות רבה..
אבל חייב לומר שהוועדה הצילה את הציבור החרדי עם הטלפון הכשר ואכמ"לזה נכון
אבל זה לא סותר שכשלא יודעים את מיגבלות הכח אז זה עצמו הורס יותר -
עמדתי בנוגע לממשלה ידועה ואין אחד שחושב שהממשלה טובה לישראל אבל עדין כשיש משהו טוב חייבים לפרגן בדיוק כמו שתוקפים@יענקי02 עכשיו תקרא את השורות הבאות (מתוך אתר JDN) ותבין שלה הכל לטובתנו...
*אחרי שהשר לשירותי דת מתן כהנא הצליח להעביר את הרפורמה להרס הרבנות, בזמן ששרת התחבורה מירב מיכאלי נערכת לקדם תחבורה ציבורית בשבת, שר האוצר איווט ליברמן מסתער על מערך הגיור הממלכתי וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד מקדש מלחמה על הכותל – גם שר התקשורת יועז הנדל מקנא ורוצה להרוס משהו.
אבל מה לעשות, הוא שר תקשורת, מה הוא כבר יכול לעשות? ואז הוא עלה על רעיון גאוני, להרוס את וועדת הרבנים לענייני תקשורת. נכון, לא מדובר ברבנות שקיימת מלפני קום המדינה, אבל עדיין מוסד מכובד שהוקם על ידי גדולי ישראל לפני כמעט שני עשורים.
לפני שאכנס לנושא בהרחבה, אדגיש ואבהיר. אני לא כאן להגן על אופן פעילותה של הוועדה, לדעתי הקטנה יש בה הרבה מקום לשיפור, התנהלותה בחסימת חלק מהקווים גובלת בשרירותיות וגם על דרך המאבק בחניות הסלולר במגזר שלא נשמעות להוראות גדולי ישראל אפשר להתווכח.
אבל אם להשוואות את זה רגע לרבנות, אין וויכוח שיש הרבה מה לתקן ברבנות, גם אם תשאולו את הרבנים הראשיים הם יסכימו איתכם שיש צורך ברפורמה מקיפה לשפר את המצב. אבל אף יהודי החרד לדבר ה' לא יטען שהפתרון של כהנא הוא הדרך לתקן את המצב.
כך גם בוועדת התקשורת, יש הרבה מה לתקן, אבל מי שצריך החליט איך ומה לתקן הם מי שנתנו את המנדט לוועדה, מרנן ורבנן גדולי ישראל, לא שר לא חובש בכיפה בממשלה שבאה להרעה עם המגזר החרדי.
ולמה זה אולי אפילו חמור יותר מהרס הרבנות? כי מרבית הקוראים כאן לא אוכלים רבנות, גם המקלים אוכלים רק רבנות מהדרין חלבי בערים מסיומות, אבל החרדי הממוצע לא ממש ייפגע מהמהלך, הוא פשוט ימשיך לבדוק תעודת כשרות כמו שהוא עושה עד היום. המלחמה על הרבנות היא למען העם שבשדות.
במקרה של הטלפונים הכשרים, מדובר ברצון להרוס את החומה האחרונה שמפרידה בין בני התורה, בחורי הישיבות, תלמידות הסמינרים, אברכי הכולל, וכל מי שלא נדרש בלית ברירה למכשיר מסונן לצורכי עבודתו (בניגוד לרינונים, כולכם יודעים שמדובר בציבור ענק), לעולם הטמא שבחוץ.
שימוע בנפש לא חפצה
הכל התחיל עם הדיווח "הדרמטי" של העיתונאי עופר חדד ב'חדשות 12'. "הכותרת שלנו הערב אולי נשמעת לך מוכרת לפני איזה עשור, רפורמת ניוד הקווים בסלולר, זו הרפורמה שהוביל השר לשעבר משה כחלון שאפשרה לכולנו להחליט שאנחנו מניידים מספר מחברה אחת לאחרת באין מפריע", הוא פותח בהקדמה."אממה? לחצי מיליון משתמשים חרדים שמשתמשים בקווים כשרים רפורמה הזו לא הגיעה, הם מעולם ועד היום לא היו יכולים להנות מהרפורמה הזאת, שנים לא נגעו בקווים האלה כי היה מדובר ב'בן יקיר לי' של כמה מהעסקנים הבולטים במגזר החרדי, גם בביזנס שמגלגל הרבה מאוד כסף".
"עכשיו המאבק באותו הגוף צפוי לעלות מדרגה, זה קורה בין היתר ברקע תקיפה של כמה חנויות שסירבו ליישר קו", הוא ממשיך וכעת עובר לנסות להסביר לצופה החילוני: "בוועדת הרבנים הצליחו לקשור גם בין המכשיר הכשר לבין הקווים, כלומר גם שליטה על הקו וגם זה שמקשרים אותו למכשיר כך שכל הביזנס הזה מנוהל באותו מוקד".
ומה יקרה עכשיו? לדבריו, "לקראת התהליך הזה פונה שר התקשורת יועז הנדל לראשות התחרות שם בודקים את העניין לעומק ואומרים – ברור שהעניין הזה חד משמעית פוגע בתחרות, גורם גם לעליית מחירים, ועכשיו צפוי לצאת לדרך הליך של שימוע שיזומנו אליו גם חברות הסלולר הספקיות שלא נותנות לנייד אליהן קווים חרדים כאלה, כמובן גם לוועדת הרבנים. המשמעות של זה היא שהרוח הנושבת מלשכת השר די ברורה – לפרק את השליטה הזאת של וועדת הרבנים". (ואני חשבתי שעושים שימוע בלב פתוח ובנפש חפצה).
מדהים כמה דברי בורות וחוסר הבנה אפשר להכניס בדקה וחצי, בפרט כשזה מגיע מעיתונאי רציני כמו חדד, אך כנראה שדובר טוב יצליח למכור גם לעיתונאי מוכשר לוקש טרי וחם מהסיר. אתה כמובן יכולים לנחש מאיזה לשכה חדד קיבל את האייטם.
אז העובדות, שאני למרבית הקוראים כאן לא מחדש, שרפורמת כחלון ועוד איך הגיעה למגזר, במידה מסיומת אפילו עוד לפני שהצליחה במגזר הכללי. כל בעל מספר כשר יכול להתנייד איתו לאיזה חברה שעולה על דעתו, עם תנאי בסיסי ומובן מאליו, שגם שם הוא נכנס למסלול כשר.
לגבי המחיר? הציבור החרדי משלם הכי קצת, עם ממוצע של – 20 שקלים, לתוכניות השיחה הכשרות שכוללות אלפי דקות שיחה בחודש. אז תחרות יש גם יש כך שלא ברור מה הנדל מכר לרשות התחרות.
לגבי השלל הכינויים שהודבקו לוועדה, אמרתי כבר בפתח הכתבה שלא נעסוק בפוליטיקה הזאת עכשיו. רק צריך לזכור שהוועדה לא הוקמה על ידי עסקנים, הוא הוקמה על ידי גדולי ישראל. וכל אדם שבחר לרכוש סים כשר ידע טוב טוב למה הוא נכנס, בשוק חופשי כשאתה עושה עסקה, מצופה ממך לא להיות מופתע שהצד השני מתכוון לממש את חלקו בעסקה. אך אחד לא כופה על אף אחד להיות במסלול כשר, אם אתה רוצה להישמע לגדו"י ולרכוש מסלול כשר, עליך כצפוי להתמודד עם כל ההשלכות הברורות מאוד של העסקה.
אחרי שהבאנו שהדיווח לא ממש מדויק, ניסינו להבין מה הנדל כן מתכוון לקדם. מסתבר שרפורמת הניוד היא מכבסת מילים לרפורמה לביטול וועדת הרבנים. כל ילד חרדי יודע מה הן הקידומות של הקומות הכשרת וכך אתה יודע האם מי שמתקשר אליך מחזיק במכשיר כשר, כך ראשי מוסדות החינוך יודעים שההורים עומדים בכללים וכדו', הנדל רוצה שכל מי שמחזיק במספר כשר יוכל להתנייד לתוכנית לא כשרה ולהישאר עם אותו מספר.
גורמים בכירים בשוק התקשורת החרדי אומרים ל'שחרית' כי המשמעות של המהלך ברורה, סגירה בפועל של וועדת הרבנים לענייני תקשורת. לפני שאתם מחליטים האם אתם בעד ההצעה המשונה של הנדל, כדאי שתשננו את זה, הנדל רוצה לבטל את המהלך שיצא לדרך על ידי גדולי ישראל.
"תם עידן הכאוס"
השר הנדל התראיין אתמול ב'כיכר השבת' בכדי לספר על המהלך ואמר לישי כהן כי "אני לוקח כפרויקט לעשות סדר, אני לא מוכן שיהיו אזורים שבהם לא נוגעים. ראיתי את זה כבר בפעם הקודמת, היו טלפונים שנחסמו שלא בצדק. אני מבין למה אתה חוסם תוכן לא ראוי, אבל אני לא מבין למה אתה חוסם פיצה שהיא מתחרה איתך, נחשפתי להרבה מאוד חסימות שהן לא מן העניין"."עלו סימני שאלה", אומר השר הנדל בהתייחס לוועדת הרבנים, "יש לי חוות דעת ויש לי תלונות של אנשים שאני מכיר אישית, לא איזו חברה עסקית – ובטח לא רפורמים, וכל מיני טענות שאני שומע".
"את ההחלטות והטיעונים נשמע בשימוע, אנחנו מגיעים פתוחים. התפקיד שלנו הוא להסדיר את השוק, לייצר תחרות וחופש לכולם. לא אמנע אפילו מאדם אחד שיהיה לו טלפון כשר, אני מבין את הצורך".
"תם עידן הכאוס", הכריז שר התקשורת בדרמטיות, "אנחנו הולכים להסדיר. אנחנו נשמע הכל, יכול להיות שהטענות יהיו חכמות. זה ישפיע על הכל. חוסר הסדר נובע משם. ברגע שאתה מחליט למישהו מונופול על הכל, אז יש לו מונופול על הכל".
"לא קיבלתי אפילו תגובה אחת שלילית, רק תגובות טובות", סיפר. "לא נעים לי להגיד לך ממי, כולל פוליטיקאים, כולל עיתונאים, רק תגובות טובות. וזה רק מתוך הפרסום מבלי שאמרתי דבר על ההחלטה הסופית". השר הנדל, שהוא גם אושיית טוויטר בכירה, כנראה לא טרח לצאת מחוץ לד' אמות של הסמארטפון שלו ולשמוע מה הציבור החרדי האמיתי חושב.
הכותב הוא שמואל קרמרסקי* -
@בנברקי עוד לא הבנתי מה לא לטובתנו
אם אני מחר רוצה לעזוב את הטלפון הכשר ולעבור למכשיר לא כשר עד היום ההיתי חייב לשנות מספר ולאבד את כל מי שמתקשר למספר המוכר שלי היום בזכות יועז הנדל אני אוכל לעבור למכשיר לא כשר בלי לאבד את המתקשרים
אני חושב שזה מבורך גם אם הוא לא התכוון -
@יענקי02 אמר בשר התקשורת יועז הנדל במלחמה מול ועדת הרבנים:
עוד לא הבנתי מה לא לטובתנו
תקרא את מה שכתבת שוב ואולי תבין
אם אתה רוצה לעבור לפלאפון לא כשר......!!!
מה מבורך בזה? אה? עצם הבעיה זה הפתרון המטופש שלו
לא היה בעיה הוא יצר אותה
מקוה שזה מובן מה שכתבתי פשוט אני קצת עצבנית על הפוסטים פה...
תקלטווו הוא רוצה להרוס תציבור החרדי שלא נדע למי יש כשר ולמי לא זה חתיכית בעיה ומי שלא מבין שזה בעיה -יש לו בעיה!! -
@מיכלוש אגב לכל בחורי הישיבות והסמינרים תבינו שהחלטה כזו תביא לאיסור מוחלט של החזקת טלפונים משום שלא יהיה ניתן לדעת אם הסים שלך כשר או לא
תחשבו גם על זה -
@צוריאל לא נראלי שיאסרו לגמרי פלאפונים כי זה לא שייך...
אולי בישיבות כן אבל בסמינרים לא... -
@מיכלוש אגב לכל בחורי הישיבות והסמינרים תבינו שהחלטה כזו תביא לאיסור מוחלט של החזקת טלפונים משום שלא יהיה ניתן לדעת אם הסים שלך כשר או לא
תחשבו גם על זהזה לא משנה מה הסים
זה משנה מה הפלאפון...
לא נורא אם סמסומג אברכים יהיה עם סים לא כשר
אבל יש בעיה אם יש סמארטפון עם סים כשרככה שלסמינרים זה לא משנה כי גם ככה ההנהלה לא יודעת את המספר
-
תחשבו גם על זהטוב מאד שיחזרו קצת להיות שקועים בלימוד לפחות בימי הבחרות בלי פלאפונים
-
-
This post is deleted!