• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • משתמשים
    • חיפוש גוגל בפורום
    • צור קשר

תנאי שימוש

תנאי שימוש

סטיגמות לא הגיע הזמן לומר די??!

מאמרים
    10
    19
    196
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פ
      פונץ' בננה נערך לאחרונה על ידי פונץ' בננה

הנושא הבא נכתב ממקום אמיתי, כן. אני מבקשת מראש – לקרוא בתשומת לב מדוקדקת. אם אינכם מתכוונים לעשות כך – תעברו לנושא הבא. זה לא מיועד עבורכם.

בבקשה מכם. לא, סליחה, אני דורשת מכם – נא לא לערב נחיתות, הגזמה או השפלה עצמית מהצד עליו אני עומדת להתביית במאמר הבא, כיוון שזו המציאות העכשווית ואין סיבה להתכחש אליה. ומי שבכל אופן בוחר לעשות כן – שישב עם עצמו ויבדוק האם אכן נראה לו כי הוא צודק.

אז אני אתחיל.

כיום המגזר החרדי מפוצל לשניים. [אני מדברת על העיקריים שבהם].

יש את האשכנזים.
      ויש את הספרדים.

עכשיו שאלה לי אליכם.

האם הפסוק ‘אהבת חינם’ תקף עבור שניהם?!

חד וחלק – לא.

אמנם יש אנשים טובים, בעלי מידות מיוחדות, המקבלים את כולם בסבר פנים יפות והפסוק ‘לאחיו יאמר חזק’ – תקף עליהם במלוא עוצמתו. אנשי חסד ואמת, יבורכו מקל עליון.

אולם יש את הצד השני.

הצד ה’שווה’… כן. בהחלט. ישנם את האלה הבטוחים כי שם משפחתם הנושא בשורשו את האותיות ‘ין’, ‘צקי’, ‘יץ’ – הוא זה שמביאם לגדולה ורוממות על האחד האחר המכונה ‘בוזגלו’, ‘אמסלם’, ‘פרץ’…

למה???

האם הדם הזורם בעורקיהם כחול?! אבותיהם שונים משלהם?! המסורת שלהם נטועה בכיסא הכבוד שלא ‘כמותם’?! האם אינם קשורים בקשר עבות אחים?!

הרי כולנו אותו עם! כולנו בנים לאותו אבא, ומתוך כך כולנו הצטווניו על ‘ואהבת לרעך כמוך’!

משפחה ספרדית רוצה להתקבל לישיבה אשכנזייה הידועה בשמה הטוב.
      הם פונים להנהלה, אך מששומעים את שמם – מתחילות הבעיו. החקירות.

האם ההורים בעליי תשובה?
      הסבא וסבתא באים אליכם לבית?
      היכן למדה האמא בגיל 3?
      האם לאבא יש טלפון לא כשר?
      אילו שירים אתם שומעים?

בסדר גמור. אני מצדיקה את העובדה שהם שואלים. הם הרי דואגים לדור העתיד וזה הכי נכון לעשות וגם אני הייתי חפצה שזו תהייה הפרוצדורה במקום בו אני הולכת לרשום את בני. הרי ככה ההרגשה של ה’רוחניות’ מוגדרת ובטוחה יותר.

אולם מדוע כאשר הם נתקלים בתשובה חיוביות לגביי השאלה הראשונה הם דוחים את הקבלה על הסף???

האם לא כתוב בתורה כי ‘במקום שבעליי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד’???

אוקיי. וגם אם התשובה היא שלילית.

אז כעת השם הוא המפריע. הרי מה יחשבו הורי הילדים על ההנהלה בכך שיראו שם משפחה ‘שונה’ בדף הקשר???

הרי וודאי ובוודאי שהילד מהמשפחה ‘ההיא’ שונה משלהם.

ועזבו את זה.
      מדוע בחורת סמינר צדיקה וצנועה צריכה לסבול מיחס מחפיר עקב מוצאה?!
      בדיקות ייתר, היתפסות על ‘בקטנה’ ורצון עז להעיף אותה כבר לשולי ספסל הלימודים.

והנה לכם דוגמא קטנה, סיפור שארע לא מזמן:

בחורה ספרדייה נלחמה להיכנס למקום לימודים טוב. הוריה ביקשו עבורה את הטופ של הטופ ברוחניות – אולם לא נענו.
      לאחר מלחמה של קור ויחס מזעזע – לא התקבלה הבחורה.
      כמה שבועות לאחר מכן נפטרה האמא של הבחורה. אני לא זוכרת מהי הסיבה המדוייקת, ואיני רוצה להטעות.

אך מהו העיקר?..

באמצע השבעה התקשרה הנהלת הסמינר לבית הבחורה להודיעה לה כי כעת הם יקבלו אותה בשמחה.
      מרטיט אותי אפילו לחשוב על הסיבה שבגינה ‘הואילו בטובם לקבל את הצרעת’. [בחורה מושלמת ברמ"ח ושס"ה. והלוואי וכל הסמינר יהיה כמותה].

ועוד – משפחות מחליפות שמם על מנת להתערות בציבור ה’שמור’!!!

מזכיר לי את הזכות על בני ישראל בתקופת מצרים כי ‘לא שינו שמם, לבושם ושפתם’.

כיום זה שונה, מה?!

אני נגד להילחם ולהיכנס לסמינרים ולישיבות כאשר דוחים אותך. למה בכח? לא רוצים אותך – תראה להם מי אתה בלעדיהם. מה אתה משנה את שמך [כן, מכירה גם שמות פרטיים] ומשפחתך על מנת שיעיפו עליך מבט???

האם הסבל של הילדים שלך שווה את זה???

האם נראה לכם הגיוני הפירוד הזה, כך בתוך העם שאמור לייצג את אחוז האיחוד הגבוה ביותר?!

גם אתם זועקים כבר למשיח כמוני!!!

קרדיט ענק ל- @מושבעת על הניסוח האדיר!!

לעולם לא תפגוש אדם חזק עם עבר פשוט
      לפעמים הרגעים הקשים של חיינו מובילים אותנו להצלחות הכי גדולות!!
      אסור להפסיק להאמין !!!

שלמה א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 13
      • שלמה א
        שלמה א @פונץ' בננה נערך לאחרונה על ידי

@פונץ-בננה רק עכשיו קראתי את מה שכתבת,
        ואני מסכים עם כל מילה (ואני לא ספרדי אני אשכנזי)
        זה באמת מצב הזוי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
        • יעקב ה.
          יעקב ה. נערך לאחרונה על ידי

צודקת לגמרי בכל מילה ומילה!!!
          באמת בשנים האחרונות נהיה גזענות ממסודות אשכנזיים לספרדיים.
          למרות שאני אשכנזי, אני שם לב לזה באופן מוחשי, ויום יומי.
          חייב להשתנות המצב!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • thmhe
            thmhe נערך לאחרונה על ידי

@פונץ-בננה את צודקת לגמרי!!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • מ
              מבין ומאזין מורחק נערך לאחרונה על ידי מבין ומאזין

הנושא הנידון הינו נושא כאוב וטעון שקשה לנהל בו שיח אינטליגנטי, ללא סטיגמות, השמצות, כעס וריב.
              אבל מכיוון שחקרתי את הנושא זמן רב, והגעתי למסקנות ברורות בנושא, אפרוש את משנתי בנושא, ואבקש להגיב בהגיון ולעניין!

ובכן:
              נתחיל מהסוף:
              אכן, יש בעיית גזענות בציבור האשכנזי, יש תחרות מי יקבל פחות מזרחיים, ומזרחי מתקבל רק לאחר מאמץ רב.
              אבל בואו ננסה ללמוד, איך התחילה התופעה.

זה עדין מאוד, ואבקש לא להיפגע, אבל מי שרוצה לדבר בנושא זה חייב ללמוד אותו לשורשו.
              כולנו מכירים את מוסדות החינוך, שמחולקים לפי רמות שמרנות, מושגים, עדינות וכדומה.
              קחו לכם משפחה אשכנזית ממוצעת, נקרא לה ‘רבינוביץ’‘, האבא אברך כולל, הסבא אברך כולל, הדודים כולם אברך כולל מלבד אחד שמלמד לתשב"ר, ועוד אחד ר"מ בישיבה. כולם פחות או יותר באותו ‘שטאנץ’ (תבנית). פרומערס’ (שמרניים) פחות או יותר, ללא חשיפה לעולם המדיה, לא בבית ולא אצל הדודים, גם לא אצל הסבתא. אפילו קול חי לא שומעים אף פעם.
              אני מדבר כרגע על השמרניים יותר.
              אתם מכירים משפחה מזרחית כזו?
              אני מכיר, הרבה. אבל בהחלט הרבה פחות מצוי.
              ברוב המשפחות, גם אם ההורים שמרניים ושמורים וצדיקים וטהורים, כשהילד מגיע לשבת לבית הסבא והסבתא, שהם עמך בית ישראל הקדושים והטהורים, המושגים שונים לגמרי. יש הרבה יותר פתיחות, פשטות, קרבה למשפחה מורחבת מסגנון שונה לגמרי.
              וילד כזה, מפחיד כל הורה אשכנזי. כי הוא שומע מהבן דוד שלו בשבת מילה, שאף אחד מאיתנו לא רוצה שהילד שלו יכיר, ומספר לכל הכיתה.
              או הבת שומעת במפגש המסורתי אצל הסבתא, מושגים שבסמינר האשכנזי הוא ‘בל יראה ובל ימצא’, ומספרת לכולם.
              כן, זה יכול לקרוא גם אצל משפחה אשכנזית, יש בני דודים שהלכו רחוק, אבל תסכימו איתי שזה הרבה פחות מצוי.
              ובפרט הנשוא הכאוב של בעלי תשובה.
              משפחת הורי גדלו וארחו וקרבו עשרות בעלי תשובה, ואנו מכבדים מעריצים ומקנאים בכל אחד שזכה לחצות את הנהר הסוער, ולהתקרב לקב"ה.
              אבל עדיין, רוב ילדיהם נחשפים למושגים שהציבור לא רוצה שילדיו יכירו. אם מחוסר הבנה בניואנסים, אם מקרבה לבני משפחה מעבר לגדר. ומספיק ילד אחד למשפחה בעלת תשובה, ללמד כיתה שלמה מושגים שלא רוצים שהם ידעו.
              זה כואב, אבל נכון!
              מכאן התחיל הגלגל, וגרם לבדוק יותר ויותר אחר משפחות בעלי תשובה ומשפחות מזרחיות, ולאט לאט נהיה מצב שכמה שיש פחות המקום נקרא שמור יותר וברמה גבוהה יותר, וכן, התערבב בזה גם גזענות, עליונות, ושחצנות אשכנזית דוחה.

בואו חברים, נסו להבין, נסו להצדיק, ונסו להתמודד עם הבעיות באמת!
              אם אחד מהנתונים שהבאתי לא נכון, אשמח לשמוע.

חגית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • חגית
                חגית @מבין ומאזין נערך לאחרונה על ידי

כל מה שנאמר קודם נכון ללא ספק!
                זה מתחיל בגן עם ה"שוקו והגבינה" בבית הספר ובסמינרים ובהמשך בשידוכים ובעבודה…
                אני יכולה רק לומר בתור בת למשפחה מעורבת שגם בתוך הבית לפעמים אנחנו יורדים אחד על השני:)
                כמובן שהכל בצחוק ולא ברצינות אבל הבדיחות על חשבון הספרדים והעקיצות על האשכנזים עפים לא פעם בין הקירות של הבית…
                ובאמת נראלי שאין מפלט לכל הנושא הזה שהוא אחד הרגישים בדור שלנו.
                נותר לנו להסתכל מהצד ורק לחכות לגאולה שלימה תיכף ומיד!
                שנזכה עוד היום להתגלות מלך המשיח!!!

thmhe תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • thmhe
                  thmhe @חגית נערך לאחרונה על ידי

@חגית אמר בסטיגמות לא הגיע הזמן לומר די??!:

נותר לנו להסתכל מהצד ורק לחכות לגאולה שלימה תיכף ומיד!
                  שנזכה עוד היום להתגלות המשיח!!!

אמן ואמן!

• גרנולה
                    גרנולה נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שהציבור בחרדי בכלל מקדש ומשמר את הגזענות וההפרדה וזה מתבטא הכי טוב בעולם השידוכים . בציבור החילוני והדתי -לאומי אין בכלל משמעות לעדתיות/ אשכנזי-ספרדי/ כולם מתחתנים עם כולם ולא רואים בזה בעיה.
                    בציבור שלנו אם אשכנזי מתחתן עם ספרדייה( ויש כאלו מעטים פה ושם) מיד שואלים- מה יש לבחור? למה לקח ספרדייה?? עד כדי כך החלוקה ל-2 מחנות היא מוטבעת ומושרשת מגיל צעיר שזה ברור לכולם שכך זה צריך להיות.
                    האם זה טוב או לא? זה חלק אינטגרלי לדעתי מהחרדיות. אם אנחנו נאמנים להלכה-אז כל אחד מחוייב ללכת לפי רבותיו, אוטומטית נוצר בידול . זה מתחיל ברב שלנו, בהכשר שאנחנו אוכלים, בהשקפה ודעת תורה שלנו…הדברים הללו לא קיימים בשום ציבור ממילא, שם אין הפרדה-כולם אותו הדבר. בציבור הדתי-לאומי קיימת יותר גמישות משום ששום דבר שם לא חד משמעי ולא מחייב.
                    לגבי האפליה במוסדות-זו אכן נקודה כואבת אבל , הציבור האשכנזי לדעתי מרוויח מכל הסיפור הזה- צורך בשליטה, עליונות ותחושה של “אנחנו יותר טובים…”( סליחה אם למישהוא קשה לקבל את זה, זו מציאות) ולכן הם דואגים לשמר את זה. יתכן שגם בשל רצון לשמור על חברה הומוגנית כמה שיותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • יונתן
                      יונתן מורחק נערך לאחרונה על ידי

@פונץ-בננה הנושא בהחלט כואב הרבה דמעות נשפכו עלזה ובהחלט צריך לשנות הרבה דברים
                      אבל הועלו כאן מספר טענות שיש מה לענות עליהם אולי לא תאמינו לי אבל אני למדתי בחידר שקיבלו בו חמישים אחוז ספרדים וגם הרבה מהמלמדים היו ספרדים וכן גם אני כילד סבלתי מגזענות אפילו שאני ממוצא אשכנזי וזאת בשל היותי יליד חו"ל והגזענות הזאת הייתה בין מהאשכנזים ובין מהספרדים
                      אגב התגוררנו בעיר פריפריאלית עם רוב מזרחי ולא אחת ספגתי מכות על רקע השתייכות עדתית אפילו מכאלו שלא הכרתי מעולם
                      המשכתי לישיבה קטנה שבה קיבלו את כולם ולכן הייה בה רוב מזרחי אפילו שהישבה בהגדרתה הייתה אשכנזית וגם שם ספגתי גזענות מצד מזרח
                      בררתי את הנושא של הגזענות בהיסטוריה היהודית ואגב זה תמיד הייה רק שכל פעם זה הגיע מצד אחר בירושליים לפני כמאה שנה הייתה שליטה של קהילות הספרדים שאף תבעו כספים מהאשכנזים החכם צבי אולץ לעזוב את כס רבנותו באמסטרדם על רקע עדתי ועוד…
                      בנוגע לנישואים בין העדות כמעט כל מדריכי הנישואין לא ממליצים על כך שכן כל אחד בא עם הלכות מנהגים והנהגות שונות מהבית וזה בסבירות גבוהה יבול להוביל לחילוקי דעות
                      וכאחד שמעורה היטב בין ספרדים אני יודע שגם אצלם יגיבו בדיוק אותו הדבר כשספרדי/ה מתחתן עם אשכנזי/ה
                      אצל המזרחנקים שניסו לבטל את נוסחאות התפילה וליצור נוסח אחיד בהחלט יותר קל להינשא לבו העדה השניה
                      אבל הציבור החרדי שחשוב לו לשמר את הנהגותיו זה יותר קשה
                      אבל חשוב שנזכור שגם עם חולקים עדיין אנחנו בני אותו עם והאשכנזי הכי גזען ישליך נפשו כדי להציל יהודי מזרחי ולהיפך
                      הלוואי שנדע לאהוב אחד את השני ולא רק בזמן צרה

• יעקב ה.

בבחירות יש המון המון גזענות,
                        המון פעמיים אני רואה ילדים מרביצים לילדים בגלל שהוריהם מצביעים למפלגה הזאת והזאת,
                        באמת צריך שהמשיח יגיע דחוף!!!
                        אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, אף על פי שיתמהמה, עם כל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא!!!

יונתן אוקטבה זכה 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • יונתן
                          יונתן מורחק @יעקב ה. נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-ה אגב זה שייך בכול המפלגות

יעקב ה. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • יעקב ה.
                            יעקב ה. @יונתן נערך לאחרונה על ידי

@יונתן מה???

• אוקטבה זכה
                              אוקטבה זכה @יעקב ה. נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-ה אמר בסטיגמות לא הגיע הזמן לומר די??!:

המון פעמיים אני רואה ילדים מרביצים לילדים בגלל שהוריהם מצביעים למפלגה הזאת והזאת,
                              אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, אף על פי שיתמהמה, עם כל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא!!!

ב"ה אצלינו לא מצביעים! נגמרו הבעיות 🙂
                              חחחחחחחחחח זו הבעיה הקטנה

יעקב ה. איש ורעהו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • יעקב ה.
                                יעקב ה. @אוקטבה זכה נערך לאחרונה על ידי

@אוקטבה-זכה 😂

• איש ורעהו
                                  איש ורעהו @אוקטבה זכה נערך לאחרונה על ידי

@אוקטבה-זכה אמר בסטיגמות לא הגיע הזמן לומר די??!:

סליחה שככה אני אומר, אבל בגללכם בנט בשלטון…!!!

אוקטבה זכה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • אוקטבה זכה
                                    אוקטבה זכה @איש ורעהו נערך לאחרונה על ידי

@איש-ורעהו אמר בסטיגמות לא הגיע הזמן לומר די??!:

סליחה שככה אני אומר, אבל בגללכם בנט בשלטון…!!!

תודה שאתה אומר…
                                    כל אחד שעושה דעת תורה-יש לו על מישיסמוך מותק
                                    ואם הערב רב בשלטון- זה לא קשור אלינו
                                    הפתק שלך בקלפי לא משנה אצל הקב"ה סידרי עולם

איש ורעהו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • איש ורעהו
                                      איש ורעהו @אוקטבה זכה נערך לאחרונה על ידי איש ורעהו

כל אחד שעושה דעת תורה-יש לו על מישיסמוך

למען האמת, זה👆 נכון

מה זה ה’מותק’ הזה???

הפתק שלך בקלפי לא משנה אצל הקב"ה סידרי עולם

יש מה שנקרא ‘השתדלות’ …

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • יעקב ה.

חבר’ה,
                                        סלחו לי אבל זה לא הנושא,
                                        וסתם להדליק אש ומחלוקת, ולכן קורה מה שדיברנו בתחילת הנושא,
                                        בבקשה תפסיקו לדבר על זה,
                                        תודה רבה!!!

איש ורעהו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • איש ורעהו
                                          איש ורעהו @יעקב ה. נערך לאחרונה על ידי

@יעקב-ה אתה צודק, אבל אני לא מתכון חלילה להיכנס למחלוקת! אפשר לקרוא לזה ‘דיון’…

• נעול על ידי  ממתינה ממתינה 

• פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון