פעם והיום
-
כאן תכתבו את כל ההבדלים בין פעם להיום
-
@moriya מכונת כביסה וכאלה?
-
-
@moriya האם זה נכון שפעם האנשים פחות חיפשו ריגושים?
הם כאילו חיו עם מה שיש ולא רצו משהו מעבר? -
-
@moriya בגלל זה הם פחות רצו?
השאלה שלי היא לא מה קרה בפועל או מה היה להם
אני שואלת על עצם הרצון.
הם באמת הסתפקו בחיים בעירה שאני נגיד מחשיבה אותם למשעממים?
נכון שלא היה משהו אחר אבל עדיין
הם יכלו לרצות משהו יותר מעניין
מעניין אותי אם הם הסתפקו במה שיש להם או שהם כן רצו דברים מעברמקווה שהצלחתי לנסח את עצמי טוב…
-
פוסט זה נמחק! -
@moriya האם זה נכון שפעם האנשים פחות חיפשו ריגושים?
הם כאילו חיו עם מה שיש ולא רצו משהו מעבר?היום אנחנו מחפשים ריגושים כי החיים ‘משעממים’ אבל פעם הם לא היו משעממים!! היו אלף ואחת עבודות, לא היו את כל הכלים היום שמקילים את החיים ובעצם גורמים שיש לנו יותר זמן מיותר…
בעצם השאלה היא את מה את מגדירה פעם כי בתקופה הרומית למשל אנשים מאד חיפשו ריגושים…ותמיד היו את היוצאי דופן שכן חיפשו לעשות דברים מעניינים ורוב ההמצאות היום יצאו על ידי כאלו אנשים (המטוס על ידי האחים רייט, הצ’יפס על ידי ג’ורג’ קראם ואין לי עוד דוגמאות אבל יש עוד הרבה)
-
@בלאק-אאוט את חושבת שהם הסתפקו במה שיש להם כי לא היה להם זמן מיותר?אני לא חושבת כך.
אני לא מדברת על שיעמום שנובע מחוסר עבודה אלא על לחפש משהו חדש. משהו מקורי ומעניין. רצון תמידי לשינויים. (זה אופי אבל לא רק. )
בואו נדבר רגע על תחושת ריקנות. מה גרם שפעם היא היתה פחותה באופן משמעותי? (אם היא הייתה פחותה… היא הייתה?)
ואם את אומרת כי הם היו עסוקים ולא היה להם זמן לחשוב על זה, זה כאילו לתקוע את הראש במשהו ולהעסיק אותו כדי שלא יחשוב…
לא נראה לי שזה בגלל עבודה. זה משהו יותר עמוק -
@בלאק-אאוט את חושבת שהם הסתפקו במה שיש להם כי לא היה להם זמן מיותר?אני לא חושבת כך.
אני לא מדברת על שיעמום שנובע מחוסר עבודה אלא על לחפש משהו חדש. משהו מקורי ומעניין. רצון תמידי לשינויים. (זה אופי אבל לא רק. )
בואו נדבר רגע על תחושת ריקנות. מה גרם שפעם היא היתה פחותה באופן משמעותי? (אם היא הייתה פחותה… היא הייתה?)
ואם את אומרת כי הם היו עסוקים ולא היה להם זמן לחשוב על זה, זה כאילו לתקוע את הראש במשהו ולהעסיק אותו כדי שלא יחשוב…
לא נראה לי שזה בגלל עבודה. זה משהו יותר עמוקאני חושבת שזה בגלל שפעם לא היה להם את כל החידושים של היום והם היו כל הזמן עם משפחה וחברים ולכן הם לא הרגישו ריקנות כי כולם היו בבית ותמיד היה כייף
מצד שני היום יש לכל אחד את התעסוקות שלו ואל תשכחו שיש היום את הטכנולוגיה שהיא לוקחת המווון מהחיים ונכון שאנחנו אולי עסוקים בזה אבל זה לא משהו מספק זה סתם משהו להעביא איתוו את הזמן ולכן כשמסיימים עם זה אז זה נראה כאילו לא עשינו כלום ולכן אני חושבת שזה מרגיש ריקנות.
(סורי על הדרשה…) -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
-
@AVITAL-1 נראה לך שפעם לא התחדשו דברים?!
וחוץ מזה הבנות היו מגדלות את הילדים ועושות את כל עבודות הבית
ולא היה להם קשר עם העולם שבחוץ!! -
-
-
-
@moriya בגלל שלא היה להם קשר עם העולם אז היה להם סיפוק?
כי הם עשו משהו מועיל
גם היום עושים מלאא דברים מועילים!!!
אבל על איזה תקופה את מדברת?
תקופה ממש ישנה של עיירות…
הרבה לפני השואהאני לא אומרת שלא, ברור שעושים
אבל למי שמרגיש ריקנות… -
@AVITAL-1 יש לזה המון סיבות, אפשר לכתוב בלי סוף.
אבל מה שבטוח, שתמיד רוצים עוד. (כי למי שיש מנה רוצה מאתיים…)
אם פעם ה’עוד’ היה מסתכם בעוד 2 תרנגולים, איך להצליח ליצור יותר הרבה סחורה, או ליסוע לעיר הגדולה…
ואז, אחרי שהשיגו את זה, עוברים לשלב הבא…
ככה האדם, אפעם לא מסתפק במה שיש לו.
וככל שהעולם מתקדם, מה שבני אדם בעבר רצו, לנו זה באוטומטי, אבל לא מסתפקים בזה, רוצים ‘עוד’…
וככה זה גדל וגדל, נהייה יותר ויתר מטורף, ואין לדבר סוף…