קבוצה קטנה סגורה בכיתה
-
שלום
מעניין אותי מה אתם חושבים על קבוצה קטנה סגורה בכיתה שלא באמת קשורה לכל הכיתה… חיים בתוך עצמם…
זה מעצבן? זה כיף? לא אכפת לכם? שכל אחד יעשה מה בא לו?
שתפו… -
@צ-ילי אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
שלום
מעניין אותי מה אתם חושבים על קבוצה קטנה סגורה בכיתה שלא באמת קשורה לכל הכיתה… חיים בתוך עצמם…
שתפו…אני אישית היום בישיבה אבל אני זוכר שהייתי בכיתה זה היה קורה לי אישית זה לא היה אכפת
-
@צ-ילי תני לי לנחש שאת בכיתה ט’…
זה מעצבן בעיקר את הכיתה.
ולדעתי זה מגיע הרבה מקנאה…
אצלנו היו 3 כיתות במחזור, ולקבוצה הזאת קראו א’4, בשלב מסוים זה עבר והרוחות נרגעו…
אבל בתחילת ט’ זה עושה מלא רעש -
@צ-ילי אני לא חושב שזה אמור להפריע למישהו כל עוד הקבוצה הזו לא מזיקה ולא מציקה בידיים ממש ולא עצם הניתוק שלהם כדאי לנקוט בצעד של חייה ותן לחיות
-
@צ-ילי זה אמור להפריע בעיקר לקבוצה! מי שתלותי בקבוצה ואין לו מישהו אחר בסופו של דבר נשאר לבד כשהקבוצה תתפרק וכל אחד ילך לדרכו.
אני מדברת חוץ מיזה שבכיתה פחות אוהבים את הרעיון.
אבל, עובדה - מי שהיה חבר של כולם, נחמד לכולם ולא נסגר בשום קבוצה, לבסוף זה הוא שמוקף בחברים אוהבים:) -
-
לי זה נשמע יחסית לא נעים שיש קבוצה קטנה שכל היום מיצי פיצי רק ביחד ולא להגיד כלום וזה סוד
נו זרמו יש הרבה חברים שגם איתם אתה יכול לדבר ולא איזה קבוצה סודית
-
@צ-ילי אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
זה תלוי בבן אדם אם זה מפריע או לא…
אלה שרואות את זה מבחוץ זה יכל להפריע להם… מקנאה בדרך כלל.
כי אין מה להגיד, זה נראה כיף שיש קבוצת חברות חוגגות ת’חיים ביחד…
אני לא רואה את זה בתור משו רע, כל עוד הם לא מתנשאות, סנוביות, פוגעות, תכלס זה דבר טבעי שיש מספר בנות שמתחברות יותר…@גיטרה אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
מי שהיה חבר של כולם, נחמד לכולם ולא נסגר בשום קבוצה, לבסוף זה הוא שמוקף בחברים אוהבים:)
זה לא סותר אחד את השני… זה שיש קבוצה של חברות לא אומר שלא יכל להיות קשר עם שאר האנשים…
אלא אם כן זה בקטע שאנחנו לבד לא צריכות אף אחד, ואז זה באמת ככה…מה שבטוח ברגע שיהיה לכם טוב עם המקום שלכם ותאהבו את עצמכם לא יפריע לכם כלום.
-
אם זה בולט, זה מראה על חיסרון מצידם, חכמים אמרו שלעולם תהא דעתו של אדם מעורבת עם הבריות. חברים עם כולם, וזה נורמטיבי שיש קבוצה שהם יותר מאוחדים, אבל מה שנאמר “אני ואפסי עוד”, נאמר כמדומה לי על מלכות צור שבסוף נחרבה.
הרמח"ל מוסיף שמדובר באנשים שעושים מעשי אדם, לא באנשים שעושים מעשה בהמה, אז פה אני משאיר את זה כבר פתוח…
בפן של הרגשות, כל אחד ירגיש מה שהוא מרגיש, אחרי הרגשות אין להפגע מהם… -
@Jayu-Nabi אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
@גיטרה אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
מי שהיה חבר של כולם, נחמד לכולם ולא נסגר בשום קבוצה, לבסוף זה הוא שמוקף בחברים אוהבים:)
זה לא סותר אחד את השני… זה שיש קבוצה של חברות לא אומר שלא יכל להיות קשר עם שאר האנשים…
אלא אם כן זה בקטע שאנחנו לבד לא צריכות אף אחד, ואז זה באמת ככה…זה כן קצת סותר מכיוון שבנות משייכות בת כזו אוטומטית לקבוצה ולכן פחות קוראים לה לפעילויות לעומת בת שהייתה תמיד חברה של כולם (ברור שהיו לה גם חברות טובות אבל גם מעורבות עם הבריות כמו ש @לאחיו-יאמר-חזק אמר) ומגיע שלב שכבר פחות יוצרים קשרים ואז כל אחד נמצא איפה שהוא דאג לשים את עצמו.
בדיוק דיברתי על זה עם מישהי שמגיעה מכיתה אחרת, השווינו נתונים ואז הגענו למסקנה הזו זה הכל -
@גיטרה אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
זה כן קצת סותר מכיוון שבנות משייכות בת כזו אוטומטית לקבוצה ולכן פחות קוראים לה לפעילויות לעומת בת שהייתה תמיד חברה של כולם
אז אני יגיד לך שזה לא סותר, מניסיון.
זה תלוי בבת בשביל מה היא ‘בקבוצה’ אם כי בא לה לעוף על כולם, והיא סנובית וכו… אז זה באמת סותר.
אבל אם היא שם, כי היא מתחברת לבנות האלה, והיא נהנת איתם, אבל היא גם אוהבת את על השאר וחברה של כולם בלי קשר לקבוצות אז זה ממש לא סותר…וגם שבדרך כלל הקבוצות האלה לא נשארות לנצח… בתחילת התיכון זה יכול להיות חזק ממש, אבל בהמשך נשאר מיזה קשר חברי רגיל…
-
@שמעון-2 אחי כל אחד והאופי שלו יש כאלו שמתקשים לעמוד בלחץ החברתי ולכן מגבשים קבוצה קטנה שבה יוכלו לחיות את חייהם בלי להיות נתונים לדרישות החברה
-
@יוני-1 אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
@שמעון-2 אחי כל אחד והאופי שלו יש כאלו שמתקשים לעמוד בלחץ החברתי ולכן מגבשים קבוצה קטנה שבה יוכלו לחיות את חייהם בלי להיות נתונים לדרישות החברה
נכון, הם מחפשים את השייכות הזו וה"גב" החזק שזה נותן להם.
-
@Jayu-Nabi אמר בקבוצה קטנה סגורה בכיתה:
מה שבטוח ברגע שיהיה לכם טוב עם המקום שלכם ותאהבו את עצמכם לא יפריע לכם כלום.
מסכימה עם כל מילה!!! רואה את זה על עצמי…
-
@צ-ילי
כבת מבחוץ זה לא יפריע לי בעיקרון אבל שתדעי שלהיות בתוך קבוצה סגורה שמנותקת מהכיתה זה לא תמיד נוצץ כמו שנראה בחוץ.מניסיון, הייתי בחבורה סגורה מאד נהנינו עם עצמנו ועשינו המון צחוקים אבל באיזשהו שלב החבורה התפרקה ואני נותרתי כמעט לבד עם חברה אחת ולא היה לי קשר עם שום בת כמעט בכיתה -
@צ-ילי לנו גם בכיתה כזאת קבוצה, לי אישית זה ממש לא מפריע ונראלי שגם לכיתה זה לא מפריע, אבל יצא לי לחשוב על זה מבחוץ תכלס מי שאמור להפריע לו זה רק הקבוצה עצמה,
תמיד יחשבו שהן רוצות להיות ביחד בטיולים, במשחקים שזה לא באמת מחייב ככה,
בנות פחות מכירות אותן ולא יעזו לגשת אליהן לדבר או סתם לצאת לטיול קטן בחצר.
אבל מה שבאמת מפריע לי אישית שהכיתה מורכבת מקבוצות קטנות, אני שונאת את זה!!! -
בעיני אין שום בעיה בקבוצה קטנה וסגורה
-
@קוביד לדעתי, זה תלוי, אם הם סתם קבוצה אז לא מפריעה אבל אם הם יותר מידי רוצות צומי ומנותקות מהכיתה זה מעצבן,
זה כיף כיתה מאוחדת