מתכונים של פסטרמות ביתיות
-
אני ישמח במיוחד למתכון של פרסטרמה סלמי
-
אם זה לא נפתח לך אני יעלה לדרייב
-
- מצרכים למתכון
[20 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה כ- 20 פרוסות (תלוי בגודל)]
חזה ההודו
חזה הודו - 1 ק"ג (כחצי חזה)
מים - 3 כוס - סה"כ (720 מ"ל)
מלח גס - 3 כף שטוחה
סוכר - 3 כף שטוחה - סה"כ (45 גרם)
הציפוי
חרדל גרגירים - כף (15 גרם)
דבש - 2 כף - סה"כ (44 גרם)
שמן זית - 1½ כף - סה"כ (15 מ"ל)
רוטב צ`ילי מתוק - כף (10 גרם)
פפריקה מתוקה - כף שטוחה- אופן הכנת המתכון
1
משרים חזה הודו במים עם מלח גס וסוכר במשך לילה. המים אמורים לכסות את הנתח: לכל כוס מים משתמשים בכף מלח וכף סוכר.2
אחרי ההשרייה מוציאים את הנתח מהמים ומייבשים בעזרת מגבות נייר. מחממים תנור ל- 200 מעלות - חשוב שהוא יהיה חם!3
בינתיים מרפדים תבנית בנייר כסף ומערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי.4
מורחים את הציפוי על נתח החזה מכל הכיוונים, מניחים על הרשת או ישירות על התבנית המרופדת ומכניסים לתנור לרבע שעה.5
מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות, מכסים את הנתח בנייר כסף וצולים במשך 20 דקות נוספות.6
מגישים חם או קר. שומרים במקרר.7
בתיאבון- הערות:
1
אפשר לשלב בציפוי כל מה שאוהבים. אני לפעמים מוסיפה רוטב סויה או פלפל שחור.
2
מאוד חשוב לא לדלג על שלב ההשרייה כי הבשר עלול לצאת תפל מבפנים.
3
חזה הודו מאוד עדין ומתייבש בקלות, לכן משתדלים לא להשאיר את הפסטרמה יותר מדי זמן בתנור. - מצרכים למתכון