קרליבך או חב''ד
-
ישנם שתי סגנונות במוזיקה החסידית היהודית שאינם נמאסים לעולם, ולא במקרה שניהם הסגנונות הכי יהודיים וטובים; קרליבך וחב’‘ד מבלד הקשר שיש בינהם (הקשר בין קרליבך לרב’ה מלובביט’ש) יש בהם את הכי הרבה מוזיקה חסידית יהודית אמיתית, ולפעמים ניתן להגדיר זאת מתחרים, הייתי רוצה שתביעו את דעתכם (ללא פוזיציה מסוימת) למה אם יותר מתחברים, ומה אתם יותר אוהבים (אני לדוג’, מאוד אוהב את שניהם כמעט באותה המידה אבל בכל אופן הייתי שמח שכאלה כמוני יבחרו צד ויכריעו מה יותר יפה)
-
@ענק-הענקים לכבוד מה הסקר?
השראה מזה שגילית שאני חב"ד? -
@דבי
‘גיליתי’, אתה מגדיר את זה גיליתי? כאילו אני לא מזהה מי רואים בתמונת פרופיל שלך. אבל - כן. אפשר לזקוף זאת לזכותך, משום שהשאלה הזאת עומדת בראשי הרבה, אבל אתה הזכרת לי עם הזמרים החב’‘דניקים לעשות סקר ע’'ז. -
@ענק-הענקים
קרליבך הוא מדהים אבל להוי ידוע שהוא לא ממש חסידי
בכל אופן לא מול חב"ד
ולא אני לא חבדני"ק משום צומת -
@משה-0527 אמר בקרליבך או חב''ד:
@ענק-הענקים
בכל אופן לא מול חב"ד
ולא אני לא חבדני"ק משום צומתכוד’'כ, הוא כן חסידי, לא כל חסידי צריך להיות בהבהרה חסידית, אבל בכל אופן שיריו של קרליבך הם חסידיים במהותם.
אבל אני כן בכל אופן מקשר בין השניים. -
פוסט זה נמחק! -
@ענק-הענקים אמר בקרליבך או חב''ד:
@משה-0527 אמר בקרליבך או חב''ד:
@ענק-הענקים
בכל אופן לא מול חב"ד
ולא אני לא חבדני"ק משום צומתכוד’'כ, הוא כן חסידי, לא כל חסידי צריך להיות בהבהרה חסידית, אבל בכל אופן שיריו של קרליבך הם חסידיים במהותם.
אבל אני כן בכל אופן מקשר בין השניים.אני עדיין מתעקש הוא לא כ"כ חסידי
ויתרה מכך היו תקופות שהוא נאסר לשמיעה במגזר החסידי
ובודאי שחב"ד זה המקור החסידי האוטנטי
נ.ב זה לא גורע ממנו בכלום -
@משה-0527 תלוי איך אתה הוגה את השירים שלו אבל השירים שלו יכולים להיות מצד א’ מאוד חסדידיים ומצד שני יכול להיות דת’‘ל, הכל תלוי איך אתה מגיש.
אבל אחה’‘כ שתיהם זה יהודי אותנטי וע’'ז הסקר. -
@ענק-הענקים אמר בקרליבך או חב''ד:
ישנם שתי סגנונות במוזיקה החסידית היהודית שאינם נמאסים לעולם,
הגבתי על זה
-
@משה-0527
אוקי אז יש לך בעיה עם זה שכתבתי חסידית, אז הגבתי לך שתלוי איך הוגים את זה והסכמת איתי (עשית לזה לייק…).
ועל החלק שזה שירים יהודיים מעיקרא לא היה לך בעיה עם זה.
אז מה על החלק האחרון שציטטת? שזה ‘לא נמאס לעולם’, מה אתה לא מסכים עם זה?עריכה:
אגב, לבנתיים יש תיקו בין האפשרויות, וזה אומר שכפי שכתבתי בתחילה שאוהבים את שניהם באותה מידה… -
@ענק-הענקים ברור שכל החבדניקים יצביעו פה חבד, מישהו חשב אחרת??
-
@אשת-חבר ומה רע? לא כל הפורום חסידי חב"ד, ככה שלא הרסנו את הסקר…
-
פוסט זה נמחק! -
@צדיק זה בדיוק מה שאמרתי.
-
@דבי לא הרסתם כלום, אבל זה בהחלט לא נטול נגיעות, מישהו מכם שמע פעם קרליבך שהוא יודע שחבד טוב מקרליבך, אם כן-אוקי, אבל אם לא-זה נגיעות אישיות ולא מבחירה.
בכל אופן, הסקרים פה לא מביאים לשום תוצאה ולא עוזרים לאף אחד אז תעשו מה שאתם רוצים, סתם הבעתי את דעתי… -
@דבי הא חשבתי שאמרת שכל הפורום חסידי חב"ד
-
@אשת-חבר אז זהו, שאני שמעתי קרליבך. יותר מחוברת לניגונים של חב"ד.
-
@דבי נכון זה קשור לסגנון יש גם לא חבדניקים שהצביעו חב"ד
אבל אני יותר אוהב קרליבך הוא גם מיסד הקומזיצים -
@אשת-חבר אמר בקרליבך או חב''ד:
מישהו מכם שמע פעם קרליבך שהוא יודע שחבד טוב מקרליבך,
מעניין, דווקא אני מאוד (בהדגשה) אוהבת קרליבך!
שומעת את הסיפורים המרתקים שלו ומנגנת לעצמי את השירים שלו לפעמים…
אבל יודעת, חד משמעית, שהניגון מחבר עמוק יותר את הנשמה למקורה!
עולם הניגון הוא העולם הקרוב ביותר לעולם התשובה, כשמנגנים ניגונים של צדיקים הנשמה מתעוררת לתשובה.בשבת יש סדר ניגונים מכל הרביים החל מהבעל שם טוב עד לרבי, לניגון שצדיק גילה יש כוח עצום!! -
לי אין כל כך הבדל שיש שיר טוב אין הבדל בין מגזר ודעה חבל שלא נתנו אפשרות של אחר או גם וגם …