דרישה וחקירה
-
'דובבות שפתי חיים' (עמ' 2): בדיני תחנון.'אורות אילת השחר' (עמ' 3): בדיני ספירת העומר ◪ ענינו של יום.
'מתיקות התורה' (עמ' 5): הנכנס בזה"ז למקדש לצורך פיקוח נפש, האם רשאי להסתכל על אבן השתיה? ◪ כשהאב אומר 'תשקה אמך קודם', והאם אומרת 'תשקה אביך תחלה', מה יעשה?
'מתיקות שבת הארץ' (עמ' 7): במשך השנה התחלפו כמה רבנים בין מגידי השעור, ויום אחד כשלא הגיע הרב לשעור, הופתע ציון כשהבן שלו נטל את המושכות לידיו, ומסר את השיעור בפני כל המשתתפים...
'פניני פרשת השבוע' (עמ' 8): שורות מרתקות אפופות מסתורין, נמצאו בכריכת אחת ממחברותיו של הגאון רבי אברהם גניחובסקי זצ"ל, וכך נכתב בהן: 'יצחק יאזען, רחוב נחמיה, נתן לי מקום באוטובוס ח' אדר תשע"ב, ואני צריך לבקש ממנו מחילה בל"נ'...
'נפלאים מעשיך' (עמ' 10): ביום השלישי והנה שוב מכסים קורי עכביש את הקדירה. ותמהר לספר לבעלה. הבין הרב כי לא דבר ריק הוא, ומאת ה׳ היתה זאת, ציווה על אשתו 'אל תגעי יותר בקדירה זו ואל תבשלי את הבשר, עד אשר נראה מה היה רצונו יתברך בענין זה'. עוד באותו יום הגיע האפיקורס לביתו של הרב...
'ליקוטים וסיפורים נפלאים' (עמ' 12): הנכד קיבל את הצוואה והמסמכים הנלווים אליה, המורים על רכושו של הסבא, והתברר לו שהסבא השאיר הון עתק, בתים ונכסים וחשבונות בנקים מלאים דולרים. כדי לא לגרום קנאה במשפחה, לא סיפר לאף אחד על כך. והחליט לקיים את צוואת סבו במסירות נפש...
'עובדות דרבי לוי' (עמ' 15): "בכל דבר שאני לומד ומסכם לעצמי הבנת הענין, סידורו וצורת עריכתו על גבי הספר, הרי אני כמתייעץ בדבר עם הקב"ה כביכול, בכבודו ובעצמו היושב לנגדי כעת, ואז מרגיש אני אם השם יתברך מסכים עמי בתורה זו, או שאין זו תורת אמת, ולכן אינני יושב לבד כלל וכלל".
'אכסוף נועם שבת' (עמ' 20) :על מי נאמר "כדמיון החמור נושא אלומותיו"?
'אוצר היסודות והחקירות' (עמ' 6): אב - זכותו בקנס בתו ◪ אב - חיובו במילת בנו ◪ אבידה - השבתה.
'שתולים בבית ה" (עמ' 16): בעל התניא: רוב העולם לא יכולים להגיע לדרגת 'צדיק' ◪ הנשמות בדורות שלנו מעורבים מהרבה טוב ורע באופן קיצוני ◪ משה יקום בעצמו בימים ההם עם הערב רב בעצמו ◪ הכחשת המעשה שכביכול משה רבינו נולד בתכונות רעות.
'שמחת התורה' (עמ' 17): מדוע צריך לימוד שגם כהן הדיוט מטמא למת מצוה?
'שלום לאוהבי תורתך' (עמ' 19): דמיון איסורי שביעית לאיסורי יובל.
המדורים הנפלאים: 'שביבי חיים' (עמ' 18) ◪ 'מרגליות שאול' (עמ' 42) ◪ 'ביאורי תפילה' (עמ' 22) ◪ 'מחודדים בפיך' (עמ' 24)
קובץ דרישה וחקירה גליון קנד אמור תשפ''ב.pdf
קובץ דרישה וחקירה גליון קנד אמור תשפ''ב להדפסה.pdf