הספרות מאז ועד היום
-
זכורני עוד מימי ילדותי שהעולם התחלק לשניים חובבי הקריאה ואלו שאינם
הסיבה העיקרית שהיו כאלו שלא חיבבו קריאה היא המאמץ שנדרש להשקיע בקריאה
אבל הספרות לרוב הייתה איכותית מושקעת ורצינית תמיד היה בה מסר יהודי זה או אחר
אני הייתי מאלו שהיו נכנסים לספריה ובוחרים שני ספרים אחד לבית ואחד שהיתי קורא במקום
ספרי קומיקס לא היו רבים בעיקר (הסיפור המצויר שלי למי שזוכר)
סופר או סופרת לא היו מוציאים ספר שאיננו איכותי כמובן שהתמימות הייתה רבה והילדים פחות חיפשו עטיפה מפוצצת אלא יותר שם מוכר
היום הילדים קוראים המון ואני לא מכיר כמעט ילדים שלא אוהבים לקרא
אבל כולם היום “קוראים” ספרי קומיקס שלדעתי הורסים להם את הדמיון יחשוב מאוד לכל אדם שכן ללא דמיון אדם לא יגיע לשום מקום לא בגשמיות ולא ברוחניות
אם הגענו לשלב שאת ספרי שמואל ארגמן צריך להפוך לקומיקס…
אני שואל לאן עוד נגיע ואני לא מדבר על כך שהם כבר מזמן לא נראים כמו ספרים יהודיים וגם על כך שהם מעוותים את ההיסטוריה ועוד הלוואי ונוכל להחזיר את הגלגל לאחור ושהילדים שלנו יוכלו להנות מספר טוב גם אם איננו קומיקס
איזה ספר טוב של רבי מנדל או מנוחה פוקס (תלוי בגיל)
הלוואי ונצליח לחנך את ילדינו לכך -
@יונתן כל מילה אמת, זה פשוט דבר שאני מקונן עליו כבר זמן מה, יישר כוח שהעלת את הנושא.
-
@יונתן מסכימה עם הדברים.
בתור חובבת קריאה מהילדות זה באמת תחביב שדורש השקעה ושכרו בצידו
הן בצד החינוכי, המוסרי, התעסוקתי ואפילו העשרת שפה, אינטלגנציה וכתיבה נאותה (ללא שגיאות)
ואכן הקומיקס הוא נחמד ומרענן אבל בהחלט חבל לוותר על הספרי קריאה הקלאסיים
ועדיין ישנם משפחות טובות המקפידות לשלב בין שניהם כנגד כל ספר קריאה שילד קורא הוא מקבל גם קומיקס… -
אל תשכחו שהיום גם נכנסו המסכים מאוד חזק… בהרבה בתיםהיום יש מחשב/ טאבלט/ פלאפון כמובן עם חסימה , אבל אין ספק שהספרים כבר פחות קורצים לילדים הצעירים ופה נכנסו חזק הקומיקסים בהמוניהם…
לגבי הסיפרות למבוגרים -גם היא עברה תהפוכות בשנים האחרונות. יש אינפלצית ספרים וסופרים מטורפת… המון בכמות-מעט באיכות לצערינו. בניגוד לפעם שהיו אמנם מעט ספרים-אבל כל ספר היה ספר ברמה שאני זוכרת עד היום ספרים שקראתי בילדותי -
@גרנולה אני מאמין שלכל החברים בפורום יש מסך ברשותם אבל לא כל אחד נותן לילדיו גישה אליהם ואפשר לגדל ילדים גם בדור כמו שלנו ללא מסכים ועם פחות קומיקס
אגב לא כל ספרי הקומיקס גרועים באותה המידה יש טובים יותר שמעניקים פרספקטיבה רחבה וידע רב וחינוך יהודי ויש כאלו שרק ממלאים את ראש הילדים בטעויות שלך תתווכח איתם על מה האמת