מרק עדשים
-
מתכון מעולה!!
מתכון מרק עדשים פשוט וטעים
6-8 מנות, טבעוני, 14 דקות עבודה נטו, שעה ורבע עד שאפשר לאכולמצרכים:
ירקות:
1 בצל גדול, קלוף
2-3 גזרים, קלופים
2-3 גבעולי סלרי, עם העלים
4-5 שיני שום, קלופות
מיץ מלימון טרי (רשות, 2-4 כפות מיץ, לפי הטעם)מוצרי מזווה (אותם הזמנתי מהקולה מרקט):
4 כפות שמן זית
500 גרם (1/2 2 כוסות בערך) עדשים ירוקות/חומות
1 כוס (בערך 200 גרם) עדשים כתומות)
1/2 כפית כורכום טחון
מלח (בערך כפית) ופלפל שחור גרוסאופן הכנה:
שוטפים היטב את העדשים הירוקות/חומות. מסננים.
שוטפים היטב גם את העדשים הכתומות ומסננים.
לירקות:חותכים את הבצל, גבעולי הסלרי והגזר לקוביות בגודל בינוני -קטן. את השום פורסים ואת עלי הסלרי קוצצים דק.
אפשר גם לגרר את כל הירקות על פומפייה או עם דסקית מתאימה במעבד מזון.
מבשלים:בסיר בגודל בינוני/גדול שמים את השמן.
מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי, הגזר ומטגנים מעל להבה גבוהה-בינונית 5-6 דקות, עד שהירקות מתחילים להיראות שקופים – אפשר להוסיף מעט מלח, זה מזרז את התהליך של הריכוך (ולא יפריע לעדשים להתרכך).
מוסיפים את העדשים הירוקות והכורכום, מערבבים מעט, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה (אין צורך להסיר את הקצף).
מכסים חלקית וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית 15-20 דקות, עד שהעדשים מתנפחות מעט ומתחילות להתרכך.
מוסיפים את העדשים הכתומות ועוד 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בכיסוי חלקי 15-20 דקות, עד שהעדשים הירוקות התרככו לגמרי והעדשים הכתומות התפרקו וכמעט לא רואים אותן במרק.
אם הסיפור נהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים לדילול (לפעמים זה יהיה עוד 2-4 כוסות וזה בסדר).
לפני ההגשה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומוסיפים עוד מעט מים אם רוצים מרק נוזלי יותר. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם ועוד קצת שמן זית אם רוצים לפני שמגישים.
המרק המוכן נשמר במקרר 4-5 ימים. אפשר גם להקפיא עד שלושה חודשים. -
זה לא בא להתחרות עם המתכון למעלה
, אבל הנה עוד מתכון יותר פשוט.